Estofat de gall d'indi amb carxofes i bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de gall d'indi en trossos per estofar
- 600 grams de carxofes congelades
- 600 grams de barreja de bolets en llauna
- Llard
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un got de vi ranci
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el podeu trobar a les meves receptes)
- Tres cullerots de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Un cullerot de picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
- Aigua
- Un brot de julivert
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
un cassó gran
Una escorredora
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb: aigua, sal i julivert, fiquem a coure les carxofes i quan són al "dente", les escorrem i reservem.
A part, en una paella sofregim els bolets amb la picada i quan han deixat anar tota la seva aigua, els reservem.
A continuació, netegem els talls de gall d'indi, el tallem en tacs regulars, i els sofregim en una cassola de terrissa salpebrats amb una mica de llard, la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer. Quan ja han agafat una mica de color daurat, afegim el sofregit de tomàquet, el got de vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de pollastre i baixem el foc tot deixant que cogui tot plegat fins que el gall d'indi sigui mig cuit.
Seguidament, afegim les carxofes i els bolets, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que el gall d'indi estigui ben cuit.
A continuació, ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat defusta a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4209 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.