Cassoleta d'espàrrecs verds de cultiu al forn amb ou
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres manats d'espàrrecs verds de cultiu
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre vermell dolç
- Dues llesques de pa fregit
- Sis alls pelats
- Julivert picolat
- Vinagre de cava
- Quatre ous
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un morter amb la seva mà
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Quatre plats plans
Unes pinces pel forn
Un colador fí
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, tallem la part més dura dels espàrrecs i la resta els fiquem a coure amb aigua i sal, fins que són cuits al "dente", els escorrem i els reservem, tot colant els brou de la cocció. Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls pelats i el pa.
Un cop tot ben fregit, ho fiquem en el morter i ho aixafem ben aixafat.
A continuació, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç, una mica de julivert picolat, un rajolí de vinagre de cava i una mica del brou de la cocció dels espàrrecs i ho remenem tot ben remenat.
A continuació, fiquem una capa d'espàrrecs en el fons de cada cassoleta, els cobrim amb una mica de la barreja de la picada, esclatem un ou al damunt, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que l'ou ha cuallat, i ja ho podrem servir a taula amb la cassoleta i un plat a sota per tal de no cremar-nos.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2697 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.