Cassoleta d'espàrrecs verds de cultiu al forn amb ou

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Tres manats d'espàrrecs verds de cultiu
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre vermell dolç
  • Dues llesques de pa fregit
  • Sis alls pelats
  • Julivert picolat
  • Vinagre de cava
  • Quatre ous

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Un morter amb la seva mà
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Quatre plats plans
Unes pinces pel forn
Un colador fí
Una paella mitjana

Elaboració

Primerament, tallem la part més dura dels espàrrecs i la resta els fiquem a coure amb aigua i sal, fins que són cuits al "dente", els escorrem i els reservem, tot colant els brou de la cocció. Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls pelats i el pa.
Un cop tot ben fregit, ho fiquem en el morter i ho aixafem ben aixafat.
A continuació, afegim dues cullerades de pebre vermell dolç, una mica de julivert picolat, un rajolí de vinagre de cava i una mica del brou de la cocció dels espàrrecs i ho remenem tot ben remenat.
A continuació, fiquem una capa d'espàrrecs en el fons de cada cassoleta, els cobrim amb una mica de la barreja de la picada, esclatem un ou al damunt, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que l'ou ha cuallat, i ja ho podrem servir a taula amb la cassoleta i un plat a sota per tal de no cremar-nos.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2777 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: