Llonzes de porc adobades amb patates a la papillot
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis llonzes de porc d'un dit i mig de gruix
- Tres patates de mida mitjana
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pebre vermell dolç
- Vi blanc
- Un got de conyac
- Oli d'oliva
- Sis alls laminats
- Un dit d'aigua
- Herbes provençals
6 racions
Utensilis
Una safata refractaria per anar al forn
Uns estalvis
Sis plats grans de porcellana blanca
Paper d'alumini
Paper film
Elaboració
Primerament, agafem tres patates de mida mitjana, les fiquem de una en una sobre un full de paper d'alumini, els hi fiquem sal i pebre en pols, un raig d'oli d'oliva, les emboliquem tot fent una pilota i les enfornem a 180º, fins que punxem amb escuradents i veiem que són toves i les reservem embolicades.
Seguidament, agafem les llonzes i les fiquem a maridar d'un dia per altre de la següent manera:
Les fiquem a la safata refractaria salpebrades i untades amb pebre vermell.
Tot seguit les espolsem amb herbes provençals, afegim sis alls laminats, dues fulles de llorer, un got de vi blanc , un got d'aigua, i un got de conyac, afegim força oli d'oliva, ho remenem tot ben remenat, tapem la safata amb un paper film i ho deixem reposar d'un dia per altre dintre de la nevera fins al moment de cuinar-ho.
En el moment de coure-ho, traiem el paper film, ho remenem una mica i ho enfornem a 180º, tot donant-hi voltes de tant en tant a mida que es va coent, fins que ja les tenim cuites al nostre gust i les traiem del forn.
En el moment de servir-ho, fiquem una llonza a la part de dalt del plat, agafem les patates, les tallem en dues meitats, les escalfem una mica en el microones les espolsem amb un polsim de sal i pebre vermell dolç, afegim un rajolí d'oli d'oliva pel damunt, i fiquem mitja patata a la part de baix de la llonza, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
La cuina dels rostits
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4175 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.