Besuc al forn a l'aroma de taronja
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un besuc de quilo o quilo i mig aproximadament
- Patates a lo pobre
- Cinc rodanxes de taronja
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Sucre
- Mantega
- Un got de conyac
4 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular gran
Uns estalvis
Dues espàtules metàl·liques planes
Un estri escatador
Unes tisores
Una safata fonda pel forn
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, en una paella amb una mica de mantega, saltem les rodanxes de taronja tallades més aviat fines, amb una mica de mantega i sucre.
Quan veiem que ja estan toves les reservem.
A part, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i quan ja estan cuites, les repartim per tot el fons de la safata refractària, i tot seguit hi afegim les rodanxes de taronja fent una línia recta en el centre de les patates.
A continuació, netegem el besuc, l'escatem, amb l'ajuda de les tisores tallem totes les espines exteriors, tallem el cap del besuc i tot seguit el salpebrem per dintre, i hi afegim un pessic d'herbes provençals.
Seguidament, fiquem el besuc al damunt de les patates i la taronja, el reguem amb oli d'oliva i un raig de conyac, i l'enfornem a 180º, fins que el besuc ja és cuit, i ja el podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2295 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.