Caldereta de lluç amb musclos i gambots
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig quilo de musclos (si son de roca millor)
- Sis gambots de mida gran
- Sis talls de lluç de dos dits de gruix
- Quatre patates de mida mitjana
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Conyac
- Oli d'oliva
- Tres alls pelats
- Julivert picolat
- Pebre vermell dolç
3 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un colador
Un bol de vidre mitjà
Una safata plana
Elaboració
Primerament pelem les patates, les escantonem i les reservem. A part, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim els musclos i un cop oberts els colem i guardem el suc.
Tot seguit, els hi traiem mitja clova i els reservem.
A continuació, en la cassola de terrissa fiquem un got de conyac i quan ja és calent fiquem els gambots, els flamegem tres minuts, i ja els podem retirar i reservar.
Tot seguit en la mateixa cassola amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i els alls aixafats.
Quan tot plegat ja és ben ros, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i una cullereta de pebre vermell dolç, tres cullerots de fumet i el suc dels musclos colat, i deixem que arrenqui a bullir uns dotze minuts, i tot seguit afegim les patates i deixem que coguin fins que veiem que comencen a estar cuites, i en aquest moment, afegim: els musclos, els gambots i els talls de lluç amb un polsim de sal, deixem que s'acabi de coure tot plegat, corregim de sal i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, ben espolsat amb julivert picolat, i uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3234 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.