Tonyina amb samfaina i cargols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de tonyina tallada a tacs regulars
- Un quilo de cargols (si poden ser vinyals millor)
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Un carbassó
- Una albergínia mitjana
- Una ceba grossa
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Sal
- Un brot de farigola
- Una branca de romaní
- Dues fulles de llorer
- Vinagre
- Vi negre
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un a cassola fonda metàl·lica
Una escorredora
Un bol de vidre gran
Un colador fi
Elaboració
Primerament, netegem els cargols amb aigua i vinagre, i els fiquem a la cassola fonda coberts amb aigua, la farigola, el romaní i el llorer. Primerament, els posem a foc baix perquè s'enganyin, i quan veiem que ja estan enganyats, fiquem el foc ben fort, fins que estan cuits, i ja els podem reservar guardant una mica de brou dels cargols colat, en un bol de vidre.
A continuació, en una cassola de terrissa gran amb un raig d'oli d'oliva, posem a fregir: el pebrot vermell i el verd, tallats a juliana, juntament amb el carbassó, l'albergínia i la ceba també tallades a juliana.
Quan veiem que les verdures ja són cuites, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi negre, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots del brou dels cargols, deixem que arrenqui tot plegat a bullir, i ja podrem afegir els cargols, els tacs de tonyina salpebrada, i deixem que cogui tot plegat fins que la tonyina estigui cuita al nostre gust.
Ja per acabar, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1218 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.