Mandonguilles d'ànec i cansalada estofades amb bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos magrets d'ànec de mida gran
- Tres talls de cansalada de papada sense cotna
- Un pot gran de barreja de bolets
- Dos trossos de pa remullat amb llet
- Dos alls ratllats
- Julivert picolat
- Un ou sencer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Farina
- Oli d'oliva
- Dos porros picolats
- Una fulla de llorer
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Tres alls aixafats
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Ametlles torrades
- Xocolata en pols
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un bol de vidre gran
Un bol de vidre mitjà
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Una safata metàl·lica plana amb paper de cuina
Una picadora de carn ja sigui manual o elèctrica
Elaboració
Primerament, fem una picada amb: pa fregit, un all pelat, julivert picolat, un grapat d'ametlles pelades, una cullerada de xocolata en pols, un raig de brou de pollastre, i un cop feta la picada, la reservem.
A part, escorrem els bolets i els saltem en una paella amb un raig d'oli, fins que han deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
A continuació,agafem els dos magrets i els talls de cansalada, i els passem per la picadora ( ja sigui manual o elèctrica) i un cop tot ben picat, ho fiquem en un bol de vidre juntament amb: un ou esclatat, el pa remullat amb llet ben escorregut, una mica de julivert picolat, i dos alls ratllats.
Seguidament, ho remenem amb les mans ben netes, ho salpebrem i ho deixem reposar a la nevera una mitja hora, i ja podrem passar a fer les mandonguilles. Anem fent les mandonguilles de mida mitjana, les passem per farina, i tot seguit les fregim a la paella amb oli d'oliva ben calent, i un cop fregides, les anem ficant en una safata plana amb un paper de cuina, i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim els porros picolats, la fulla de llorer, i els alls aixafats, i quan tot plegat és ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim dos cullerots de brou de pollastre, deixem que arrenqui el bull, i ja podrem afegir-hi: la picada, els bolets i les mandonguilles, i deixarem que cogui tot plegat almenys mitja hora, corregirem de sal, i deixarem que s'acabi de coure deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1316 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.