Flam d'ou de la iaia
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 250 cl de llet sencera
- 250 cl ide crema de llet
- 3 Ous
- 1 Rovell d'ou
- 60 g de sucre
- 1 Branca de canyella
- Pell de llimona
Per fer el carmel:
- 100 g de sucre
- 60 ml d’aigua
Elaboració
Del carmel:
En un cassó hi posem l'aigua i el sucre.
Deixem coure fins que quedi com un caramel, amb la vista
sabem si està (primer fa bombolles i al final ha de quedar aquell color fosc
Del flam:
Tirem el carmel dins una flamera i deixem que es refredi.
Ara la llet.
La posem en una olla i al foc amb la pell de la llimona i la
canyella.
Ho hem de vigilar molt bé perquè no té de bullir, quan
traiem l'olla del foc.
A continuació, posem en un bol els ous sencers, el rovell i el sucre.
Ho batem bé.
Quan la llet s’hagi refredat una mica, l'anem incorporant a poc a poc
al bol on tenim els ous i sucre a través d’un colador.
Ho batem fins que quedi ben barrejat.
Preescalfem el forn a 180 graus.
Agafem una safata de forn, i hi posem les flameres individuals.
Ho enfornem uns 35-40 minuts a 180º C.
Els flams han de quedar quallats, per saber-ho es pot punxar amb un
escuradents llarg de menjar cargols i, si surt net es que ja és suficient.
Els deixem refredar a temperatura ambient i després els posem
un ratet a la nevera.
Podem servir el flam amb una galeta d'aquelles rodones, llargues i
estretes, foradades per dins.
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4968 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.