Manetes de porc estofades amb mandonguilles de xai

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 24 mandonguilles de xai i cansalada (les trobareu a les meves receptes)
  • Tres manetes de porc tallades en trossos cadascuna
  • Aigua
  • Sal
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Una branc d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Dues cebes tendres picolades
  • Tres alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Pa fregit
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Julivert picolat
  • Xocolata en pols
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Vi ranci

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora
Una cassola fonda metàl·lica
Un bufador
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, un grapat de grans de pebre negre, mitja ceba pelada, una fulla de llorer i una branca d'api, posem a coure els trossos de manetes, socarrimades amb el bufador, per si tenen restes de pels, i deixem que arrenquin a bullir, fins que les manetes estiguin cuites, i les escorrem tot guardant el brou en un bol de vidre, i les reservem.
A part, fem les mandonguilles com explico a la meva recepta, i quan ja estan ben daurades, les reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
Tot seguit, amb la batedora elèctrica, fem una picada amb: un all aixafat, julivert picolat, pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, una cullerada de xocolata en pols, un cullerot del brou de coure les manetes, i un cop feta la picada, la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: les cebes tendres, els alls aixafats i una fulla de llorer, i quan tot plegat ja està ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim quatre cullerots del brou de coure les manetes, fem que arrenqui el bull amb el foc baix, uns vint minuts, i tot seguit, ja podrem afegir-hi: les manetes, les mandonguilles i la picada, i ho deixarem coure tot plegat uns dotze minuts més, corregirem de sal, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més, abans de treure-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, també la farem amb manetes en comptes de peus de porc, perquè com ja vaig explicar, són més tendres i es couen en menys temps.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1163 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: