Cérvol estofat amb dàtils, prunes i mel
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Alta

Ingredients
- 1 Kg de Cérvol de la cuixa i/o espatlla (200 g per persona)
- Herbes aromàtiques: farigola, llorer, orenga, romaní,...
- Una cabeça d’all
- 1 Ceba
- 2 Porros
- 2 Pastanagues
- 1 Nap
- 2 litro de Vi negre de bona qualitat
- 50 g de Farina
- 50 g de Prunes
- 50 g de Dàtils
- Mel de farigola (potser de bruc, romaní,...)
- Sal i pebre negre
- Pebre negre en grà
- Oli d’oliva
- Aigua mineral
5 racions
Elaboració
Preparació i la maceració:
Trossegem el cérvol en daus petits. Rentem cada un dels talls.
Netegem i tallem les hortalisses (les cebes, els porros, les pastanagues, el nap i
la cabeça d'alls, la posem sencera)
Posem aquests ingredients junt amb les herbes aromàtiques lligades amb un fil,
(la farigola, el llorer, el romaní, l'orenga,... )
i uns grans de pebre negre.
En una cassola de fang hi posem el cérvol trossejat, les verdures netes, les herbes aromàtiques
i els grans de pebre.
Ho cobrim tot amb el vi negre de bona qualitat. Ho deixem marinar a la nevera mínim 24 hores.
Una vegada hagi passat aquest temps, ho escorrem. Reservem el suc de la maceració.
Separem la carn de les verdures i les herbes aromàtiques.
Cocció:
Salpebrem els trossets de carn i els enfarinem.
En una cassola gran, hi posem oli, per fregir la carn. Marquem els trossets de carn.
Ho reservem.
A l'oli, hi afegim les verdures, quan estiguin una mica cuites (transparents),
colem el suc de marinar i l'incoporem. Ho deixem reduir.
Tornem a posar la carn del cérvol que havíem marcat.
Ho cobrim amb aigua mineral i les herbes aromàtiques lligades amb fil de cuina.
Tapem la cassola, remenem els ingredients de tant en tant i, ho escumem.
Ho deixem coure entre 3 i 4 hores a foc molt baix.
Quan falten uns 10 minuts hi afegim les prunes i els dàtils.
Abans de servir el plat i tirem una mica de mel i ho remenem.
Ja es pot servir.
3h 30min
Notes
No tinc en compte el temps de preparació i maceració.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1732 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.