Cérvol estofat amb dàtils, prunes i mel

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Kg de Cérvol de la cuixa i/o espatlla (200 g per persona)
  • Herbes aromàtiques: farigola, llorer, orenga, romaní,...
  • Una cabeça d’all
  • 1 Ceba
  • 2 Porros
  • 2 Pastanagues
  • 1 Nap
  • 2 litro de Vi negre de bona qualitat
  • 50 g de Farina
  • 50 g de Prunes
  • 50 g de Dàtils
  • Mel de farigola (potser de bruc, romaní,...)
  • Sal i pebre negre
  • Pebre negre en grà
  • Oli d’oliva
  • Aigua mineral

5 racions

Elaboració

Preparació i la maceració:

Trossegem el cérvol en daus petits. Rentem cada un dels talls.
Netegem i tallem les hortalisses (les cebes, els porros, les pastanagues, el nap i
la cabeça d'alls, la posem sencera)
Posem aquests ingredients junt amb les herbes aromàtiques lligades amb un fil,
(la farigola, el llorer, el romaní, l'orenga,... )
i uns grans de pebre negre.
En una cassola de fang hi posem el cérvol trossejat, les verdures netes, les herbes aromàtiques
i els grans de pebre.
Ho cobrim tot amb el vi negre de bona qualitat. Ho deixem marinar a la nevera mínim 24 hores.
Una vegada hagi passat aquest temps, ho escorrem. Reservem el suc de la maceració.
Separem la carn de les verdures i les herbes aromàtiques.

Cocció:

Salpebrem els trossets de carn i els enfarinem.
En una cassola gran, hi posem oli, per fregir la carn. Marquem els trossets de carn.
Ho reservem.
A l'oli, hi afegim les verdures, quan estiguin una mica cuites (transparents),
colem el suc de marinar i l'incoporem. Ho deixem reduir.
Tornem a posar la carn del cérvol que havíem marcat.
Ho cobrim amb aigua mineral i les herbes aromàtiques lligades amb fil de cuina.
Tapem la cassola, remenem els ingredients de tant en tant i, ho escumem.
Ho deixem coure entre 3 i 4 hores a foc molt baix.
Quan falten uns 10 minuts hi afegim les prunes i els dàtils.
Abans de servir el plat i tirem una mica de mel i ho remenem.
Ja es pot servir.

3h 30min

Notes

No tinc en compte el temps de preparació i maceració.


Recepta de cuina de Cérvol estofat amb dàtils, prunes i mel

Cérvol estofat amb dàtils, prunes i mel.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1732 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: