Bunyols de gambes
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de gambes pelades congelades
- Farina
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Oli d'oliva
- Dos porros picolats
- Un litre de llet sencera
- Un sobre de llevat
- Un polsim de colorant de l'arrós
- Dos ous frescos
10 racions
Utensilis
Una safata de porcellana gran
Una safata metàl·lica plana amb un paper de cuina
Una aranya de filferro
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en un bol de vidre gran fiquem: dos ous esclatats, un polsim de colorant de l'arrós, un sobre de llevat en pols,farina, i la llet sencera, i ho remenem amb el batedor de varetes, fins que tinguem una pasta fina i homogènia, i la reservem a la nevera dues hores, tapada amb un paper film.
A part, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim els porros picolats, i quan ja comencen a estar daurats, afegim les gambes salpebrades, les fregim tres minuts, i tot seguit les flamegem amb un bon raig de conyac, i les retirem del foc.
Quan les gambes ja són fredes, amb un ganivet ho picolem tot plegat, gambes i porros, i ho reservem.
En el moment de fer els bunyols, Traiem la pasta de la nevera, hi afegim les gambes i els porros picolats, ho remenem tot ben remenat, anem agafant cullerades de pasta i gambes, i ho anem fregint en una paella amb força oli, fins que els bunyols estiguin daurats, i els anem ficant en una safata plana amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i seguidament, els posarem en una safata de porcellana, i ja els podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta també pot ser un bon aperitiu per celebrar les revetlles.
Etiquetes: La cuina del bunyols La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2126 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.