Cassoleta marinera de musclos, gambes, cananes i navalles, amb mongetes del ganxet

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un pot petit de carn de nyores
  • 500 grams de vianda de musclos congelada
  • 600 grams de gambes pelades congelades de mida mitjana
  • Dos paquets de navalles fresques
  • Sis cananes de mida mitjana
  • 600 grams de mongetes del ganxet cuites
  • Fumet de peix [Veure recepta]
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Una fulla de llorer
  • Un got de vi blanc
  • Dues cebes tendres picolades
  • Quatre alls laminats
  • Sal
  • Oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera de terrissa de mida gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, netegem les navalles a raig d'aixeta en posició vertical, i les posem a la paella amb un raig d'oli d'oliva a foc moderat, fins que estiguin obertes, i tot seguit, els hi traiem les dues cloves i les reservem en una safata plana.
Seguidament, netegem les cananes, les tallem en trossos regulars, i les posem a la cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva,
juntament amb: les dues cebes picolades, els alls laminats i una fulla de llorer.
Quan tot plegat està ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, una cullerada de carn de nyores i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui a bullir amb el foc baix uns vint minuts, i tot
seguit, ja podrem afegir-hi: els musclos, les gambes i les navalles, i deixarem que cogui tot plegat uns quinze minuts més, i seguidament. hi afegirem les mongetes del ganxet, corregirem de sal, i deixarem que s'acabi de cure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula, però abans ho deixarem reposar cinc minuts, i ja ho podrem servir, amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

La carn de nyores que fem servir en aquesta recepta, la podem trobar fàcilment en un "colmado" dels de tota la vida que tenim a Reus, al carrer de les Galanes, en el que podreu trobar els productes més selectes que us podeu imaginar, fins i tot pots de carn de pebrots xoricers, a part dels de nyores.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1379 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: