Sopa de lluç marinera
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grams de "morralla" (peix per fer fumet)
- Quatre cues de lluç congelades
- Quatre litres d'aigua mineral
- Set llesques de pa
- Pa fregit
- Set alls pelats
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un pot petit de carn de nyores
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Un brot de julivert
- Ametlles torrades
- Una pastanaga pelada petita
- Oli d'oliva
- Sal
- Vi blanc
5 racions
Utensilis
Una olla mitjana metàl·lica
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera gran de porcellana
Cinc escudelles de porcellana amb nanses
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Un pot de batedora
Un cassó gran
Una escorredora
una safata metàl·lica plana
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un litre d'aigua amb un polsim de sal, amb: una branca d'api, una pastanaga petita, una fulla de llorer i mitja ceba pelada, posem a coure les cues de lluç, durant uns quinze minuts, i seguidament, les traiem amb l'aranya, i les reservem en una safata perquè es refredin.
A continuació, en una olla mitjana amb un raig d'oli d'oliva, fregim sis alls pelats, i quan ja estan ben daurats, hi afegim: un cullerot de sofregit de tomàquet, dues cullerades de carn de nyores i un got de vi i deixem que redueixi.
Seguidament, hi afegim el brou de coure les cues, juntament amb tres litres d'aigua, la morralla ben neta, i deixem que arrenqui el bull durant mitja hora, i tot seguit, ho colem i fiquem el brou en una cassola fonda, on acabarem de fer la sopa.
Mentre el brou comença a arrencar el bull, a part, amb les mans ben netes, esqueixem les cues de lluç, en compte de treure les espines, i un cop esqueixades, les reservem.
Tot seguit, fiquem les llesques de pa a bullir amb el brou, i quan ja estan toves, passem el batedor de varetes tot remenant sense parar, fins que el pa ja esta ben desfet, i tot seguit hi afegim el lluç esmicolat i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts més.
A part, en el pot de la batedora hi posem: un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, julivert picolat, una mica de pa fregit, i un rajolí de qualsevol beguda anisada, passem la batedora, i un cop feta la picada, la afegim a la cassola juntament amb la sopa, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més,apaguem el foc, i deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem posar en una sopera, i servir-ho a taula juntament amb cin escudelles de porcellana amb nanses.
2h
Notes
Per fer aquesta sopa, podem fer servir la beguda anisada que vulguem: Absenta, Pernod, Ricard, Pastis o fins i tot un anís sec.
Etiquetes: Cuina marinera La cuina de les sopes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2443 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.