Platillo d'orella i cua de porc amb patates estofades
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dues orelles de porc
- Dues cues de porc
- Quatre patates de mida mitjana
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
- Una branca d'api
- Dues cebes tendres
- Dues fulles de llorer
- Sis alls pelats
- Un grapat de grans de pebre negre
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un pot petit de carn de nyores
- Vi blanc
- Un ram de julivert
- Pa fregit
- Ametlles torrades
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Una safata metàl·lica plana
Un bufador
Dos bols de vidre gran
Un colador xinès
Elaboració
Primerament en una cassola fonda, posem: aigua, un polsim de sal, una branca d'api, mitja ceba pelada, un grapat de grans de pebre negre, les orelles i les cues de porc, socarrimades amb el bufador per si tenen pels, i les coem a foc màxim fins que tant les orelles com les cues ja estiguin ben cuites, deixem que refredin en una safata plana, i el brou el colem i el reservem en un bol de vidre.
A part, pelem les patates, les tallem escantonades, i les reservem en un bol de vidre, cobertes d'aigua.
Quan tant les orelles com les cues estiguin mig fredes, les tallem en trossos regulars i els reservem.
Tot seguit, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, dues branques de julivert, una cullerada de carn de nyores, i dos cullerots del brou de coure l'orella i la cua, i un cop feta la picada, la reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la resta de cebes tendres picolades, una fulla de llorer, i els alls aixafats, i quan tot plegat ja és ben fregit, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots del brou de coure l'orella i la cua, i quan ja arrenqui el bull, afegim: les patates, les cues i les orelles tallades, i la picada, i deixem que cogui a foc baix, fins que tot plegat ja és cuit, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure cinc minuts més, apaguem el foc i deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2545 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.