Cassola marinera de verats i musclos, amb patates i allioli negat
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Cinc verats de mida mitjana
- 200 grams de vianda de musclos congelats
- Quatre patates de mida mitjana
- Sofregit de tomàquet
- Fumet de peix
- Vi blanc
- Una fulla de llorer
- Una ceba tendra picolada
- Dos alls pelats
- Julivert picat
- Sal
- Oli d'oliva
- Farina
5 racions
Utensilis
Una cassola marinera de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una morter de terrissa amb la seva ma
Un setrill petit
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament pelem les patates, les tallem tot trencant-les i les reservem en un bol de vidre cobertes amb aigua.
A part en un morter, posem dos alls pelats sense el cor amb un pessic de sal, i els anem xafant amb la ma de morter, i seguidament, ho remenem tot afegint-hi oli amb el setrill, fins que tenim uns tres dits d'allioli negat i ho reservem.
A continuació, en una cassola marinera de terrissa amb un raig d'oli d'oliva,sofregim una ceba tendra picada juntament amb una fulla de llorer, i quan tot plegat ja és ben fregit, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de fumet de peix, i quan ja arrenqui el bull, ho posem a foc mitjà i tot seguit hi afegim les patates i deixem que vagin coent-se.
Tot seguit netegem els verats, el tallem en trossos de tres dits, els salem, els passem per farina i els fregim amb oli d'oliva uns tres minuts, i tot seguit els afegim a la cassola juntament amb les patates, els musclos i l'allioli negat, i deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, corregim de sal, ho espolsem amb força julivert picolat, apaguem el foc i ho deixem reposar cinc minuts abans de treure-ho a taula, i ja ho podrem servir amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1389 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.