Farinetes (gachas en castellà)
Categoria:
Altres
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 cullerades de farina de guixes
- 1 gra d'all
- 200 grams de cansalada fresca
- 200 grams de fetge de porc (opcional)
- 1 patata gran
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç o picant (al gust)
- Oli d'oliva
- Sal
4 racions
Elaboració
Trossegem la cansalada i la fregim en una paella. La reservem.
En una altra paella de mida gran, posem a fregir amb l'oli d'abans, un all i la patata tallada a rodanxes.
Ho reservem.
En aquest mateix oli, tirem la farina i l'anem torrant com si anéssim a fer una beixamel.
Afegim el pebre vermell i remenem ràpidament per evitar que es cremi.
Hi tirem un parell de gots d'aigua poc a poc sense deixar de remenar. Si fa falta més aigua,
l'anem tirant a mesura que veiem que es queden seques.
Remenem constantment per evitar que surtin grumolls.
Salem al gust i veiem que la salsa va espessint a poc a poc.
No deixar que estiguin massa espesses, normalment la cocció total és d'uns 15 minuts, aproximadament.
Apaguem el foc i afegim a les farinetes les rodanxes de patata fregida. Es serveixen ben calentes.
20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3363 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.