Rissoto amb figues i botifarró

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 360 g d'Arros tipus Arborio
  • 1 Ceba
  • 1 Porro
  • 2 Botifarrons (o botifarres del perol)
  • 8 Figues naturals
  • 2 Grans d'all
  • 175 ml de vermut o vi blanc
  • 1500 ml de brou verdures o de pollastre.
  • 100 g de mantega.
  • 150 g de formatge parmesà ratllat.
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Esmicolem la ceba, el porro i els alls finament.
Posem el brou al foc fins que bulli.
En una cassola ho sofregim amb un bon raig d'oli d'oliva i 25 g de mantega.
Mentre fem el sofregit, tallem a trossets petits els dos botifarrons (especialitat de botifarra mallorquina) o de botifarra del perol. Després de rentar bé les figues (preferiblement del tipus "Coll de Dama"), les tallem també a trossos petits, reservant-ne dues de senceres.
Afegim el botifarró i les figues al sofregit, i ho remenem un parell de minuts.
Afegim l'arròs i ho remenem bé, afegint el vermut o vi blanc uns 5 m fins que s'evapori l'alcohol.
Afegim un cullerot de brou i remenem fins que se'l begui i anem afegint cullerots a mesura que l'arròs el vagi absorbint, procurant que no quedi mai sec, durant uns 15-20 minuts (segons indicacions de la marca de l'arròs).
Un cop parem el foc, afegim la mantega restant, ho barregem bé, i afegim el formatge parmesà, remenant fins que estigui ben fos.
Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar durant un parell de minuts.
Emplatem amb l'ajut d'un motlle circular, i ho presentem amb la meitat d'una figa a sobre de cada plat.

50min

Notes

Els botifarrons poden ser picants o normals, segons gustos.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1955 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: