Rissoto amb figues i botifarró
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 360 g d'Arros tipus Arborio
- 1 Ceba
- 1 Porro
- 2 Botifarrons (o botifarres del perol)
- 8 Figues naturals
- 2 Grans d'all
- 175 ml de vermut o vi blanc
- 1500 ml de brou verdures o de pollastre.
- 100 g de mantega.
- 150 g de formatge parmesà ratllat.
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
4 racions
Elaboració
Esmicolem la ceba, el porro i els alls finament.
Posem el brou al foc fins que bulli.
En una cassola ho sofregim amb un bon raig d'oli d'oliva i 25 g de mantega.
Mentre fem el sofregit, tallem a trossets petits els dos botifarrons (especialitat de botifarra mallorquina) o de botifarra del perol. Després de rentar bé les figues (preferiblement del tipus "Coll de Dama"), les tallem també a trossos petits, reservant-ne dues de senceres.
Afegim el botifarró i les figues al sofregit, i ho remenem un parell de minuts.
Afegim l'arròs i ho remenem bé, afegint el vermut o vi blanc uns 5 m fins que s'evapori l'alcohol.
Afegim un cullerot de brou i remenem fins que se'l begui i anem afegint cullerots a mesura que l'arròs el vagi absorbint, procurant que no quedi mai sec, durant uns 15-20 minuts (segons indicacions de la marca de l'arròs).
Un cop parem el foc, afegim la mantega restant, ho barregem bé, i afegim el formatge parmesà, remenant fins que estigui ben fos.
Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar durant un parell de minuts.
Emplatem amb l'ajut d'un motlle circular, i ho presentem amb la meitat d'una figa a sobre de cada plat.
50min
Notes
Els botifarrons poden ser picants o normals, segons gustos.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1955 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.