Romesco de rèmol, amb patates a lo pobre
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Un rèmol d'un quilo (aproximadament)
- Romesco
- Fumet de peix
- Patates a lo pobre
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Quatre patates de mida gran
- Quatre cebes de mida grossa
- Vi blanc
- Mig got de conyac
Utensilis
Una cassola marinera metàl·lica
Una safata refractaria
Quatre plats plans de porcellana
Un batedor de varetes
Elaboració
Quan anem a comprar el rèmol, demanem que ens el tallin en quatre trossos, i amb el cap i la resta d'espines, en farem el fumet.
Primerament pelem les patates, les tallem en rodelles fines i les posem a la safata refractaria.
Tot seguit, tallem les cebes en juliana, i les barregem amb les patates, les salpebrem, les reguem amb un got de vi blanc i un bon raig d'oli d'oliva, ho remenem tot ben remenat, tapem la safata amb un paper d'alumini, i ho enfornem a 180º fins que les patates estiguin cuites, apaguem el forn, i deixem les patates dintre del forn, amb la porta ajustada.
Seguidament, posem un got de conyac a la cassola marinera, i quan ja és calent, ho flamegem i tot seguit hi afegim tres cullerots de romesco i tres cullerots de fumet, i ho remenem amb el batedor de varetes, i quan arrenqui el bull, hi afegim els talls de rèmol salpebrats, i amb el foc mitjà deixem que coguin fins que estiguin cuits al nostre gust, i muntem els plats de la següent manera: amb les patates a lo pobre fem un llit en cadascun dels quatre plats, en el centre del plat posem un tall de rèmol, i per acabar el plat, ho cobrim tot plegat amb el romesco, i ja ho tindrem llest per servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1886 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.