Tripes i peus de xai amb samfaina
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dues tripes de xai
- Quatre peus de xai
- Sofregit de tomàquet
- La samfaina
- Oli d'oliva
- Sal
- Un grapat de grans de pebre negre
- Dos litres d'aigua mineral (sense gas)
- Mig got de vi negre
- Un porro
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Tres alls pelats
- Una branca d'api
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Una cassola de terrissa de mida gran
Un colador xinès
Una cullera de fusta
Uns estalvis
Un bufador
Un bol de vidre gran
Dues safates metàl·liques planes
Uns molls
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda hi posem les tripes i els peus de xai (passats pel bufador) juntament amb: dos litres d'aigua, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, una branca d'api, tres alls pelats, i mitja ceba pelada.
Posem el foc a temperatura mitjana, i deixem que cogui tot plegat fins que veiem que tant els peus com les tripes ja són cuites, les escorrem, les reservem, i colem el brou de la cocció en un bol.
Seguidament, fem la samfaina com explico a la meva recepta en una cassola de terrissa de mida gran, amb un raig d'oli d'oliva, i quan veiem que ja és cuita, hi afegim: tres cullerots de sofregit de tomàquet i dos cullerots del brou de la cocció dels peus i les tripes, juntament amb mig got de vi negre, i deixem que bulli durant cinc minuts, i tot seguit hi afegim els peus i les tripes tallades a trossos regulars, corregim de sal, remenem la cassola amb l'ajuda de les nanses i deixem que s'acabi de coure tot plegat durant uns dotze minuts més.
Seguidament, apaguem el foc i deixem que reposi cinc minuts, abans de servir-ho a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h
Notes
Normalment, de tripes i peus de xai, se'n troben a moltes carnisseries, però sempre és millor encomanar-los.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
454 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.