Calamars farcits
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 4 calamars grans o 8 de mitjans
- 1/4 Kg. de trinxat
- 4 ous durs
- 1 ceba gran
- 1 pebrot
- 2 tomaques
- 3 alls
- 2 fulles de llorer
- 1 ramet de fonoll (opcional)
- 100 gr. de pèsols
- 2 patates
- 2 cullerades de farina
- 1 gotet de vi blanc o de brou de peix
- 1/4 l. d'oli
- Sal
4 racions
Elaboració
Netejar els calamars. Separar les potes i posar-les a bullir amb el llorer, el fonoll i una mica de sal.
Salar el trinxat, fregir-lo i reservar.
Posar a bullir els pèsols amb aigua i sal.
Pelar les patates, tallar-les a quadrats i fregir-les ben cruixents
Trinxar petit els ous durs i les potes i afegir-ho al trinxat. Amb aquesta barreja, omplir les calamars (sense embotir-ho massa per que no es trenquin durant la cocció). Cosir-los o tancar-los amb un escuradents atravessat.
Fer un sofregit amb la ceba i el pebrot trinxat; a mitja cocció, afegir els alls i la tomaca. Quan estigui cuit, afegir la farina remenant bé i a continuació el vi o brou fins que espesseixi. Triturar-ho al minipimer.
Abocar-ho en una cassola gran i plana, posar a sobre els calamars i deixar coure 2 minuts, girar els calamars per que es coguin de l'altre banda 2 minuts més. (Si espesseix massa la salsa, afegir una mica d'aigua o brou de peix).
Al final de la cocció, posar per sobre els pèsols i les patates. Servir
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1460 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.