Calamars farcits
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 12 calamars mitjans.
- Dos ous durs.
- 200 grams de llonganissa.
- Una ceba mitjaneta.
- 100 grams de pèsols (si pot ser, del temps).
- Oli verge d'oliva, i sal.
- 50 grams d'ametlles torrades.
4 racions
Utensilis
Safata de servir.
Elaboració
Farem un sofregit amb la ceba ratllada i les potes dels calamars.
Quan aquest sofregit comenci a rossejar, afegirem la llonganissa que haurem tret del seu embolcall.
Bullirem els ous.
Picarem (no massa) en una picadora les potes, el sofregit les ametlles i els ous.
Anirem farcint d'aquesta pasta els calamars, i els tancarem amb un escuradents.
Ho posarem a la mateixa cassola que hem fet abans el sofregit, i hi afegirem una mica d'aigua (fins a cobrir).
Picarem (ara si) ben picat la resta de massa que ens ha sobrat, i ho posarem dins la cassola, afegirem els pèsols que ja tindrem desgranats, i ho deixarem bullir a foc lent fins que els calamars canviïn de color a més foscos, i la salsa sigui espesseta. Si volem, podem afegir una mica de farina (maizena).
Tindrem cura que no s'obrin, ja que la seva carn és molt sensible.
1h
Notes
És un segon plat que els nostres comensals se'n lleparan els dits.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2142 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.