"Xató" a l'estil T Vima
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una escarola que sigui blanca.
- Olives verdes i negres.
- Anxoves amb sal.
- Bacallà esqueixat.
- Tonyina salada.(Podem comprar-la a les botigues de "Pesca salada").
Per la salsa:
- un grapadet d'avellanes i ametlles torrades.
- un gra d'all cru.
- Una tomaca escalivada.
- Un pebrot de romesco o "nyora".
- Una llesqueta de pa fregit.
- Sal, i oli verge d'oliva.
- Pebre vermell.
- Vinagre de Mòdena.
6 racions
Utensilis
Una safta bonica de servir, i una batidora manual.
Elaboració
Posarem l'escarola a trossos en remull, bastanta estona.
Escaldarem el pebrot de romesco o nyora sense la tija de sobre, per tal que entri bé l'aigua calenta dins, i l'estovi. El rascarem, i reservarem la polpa.
Posarem les anxoves en aigua, per tal que es dessalin, i les farem a trossets.
Posarem també a dessalar en aigua la tonyina, i després l'esqueixarem.
Posarem a dessalar el bacallà, i també l'esqueixarem.
Posarem dins d'un bol la tomaca escalivada, el gra d'all cru, les avellanes i ametlles torrades, la llesca de pa fregit, la polpa del pebrot de romesco, un polsim de sal, oli, un raget de vinagre de Mòdena, i el pebre vermell dolç, i ho batrem tot, fins que quedi una salsa melosa.
Treurem de l'aigua l'escarola, l'escorrerem bé, i la salarem lleugerament. Després hi anirem posant per sobre la tonyina, les anxoves, les olives, i finalment la salsa, i ho deixarem una mitja hora abans de servir-ho a taula.
1h
Notes
Hi ha diferents formes de preparar aquest plat, amb diferents ingredients. Jo particularment, el trobo molt bo d'aquesta forma.
Cal acompanyar-lo amb un bon vi negre.
Etiquetes: "xató" a l'estil T Vima Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2050 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.