Fideus rossos "rossejat"

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos grans d'all.
  • Oli verge d'oliva.
  • Sal.
  • 200 grams de gambes pelades.
  • Dues sípies mitjanetes. (No les compreu netes, perquè no tenen tant bon gust)
  • 400 grams de fideus del número 2.

Pel fumet:

  • Un quilo de peix de roca.
  • Una fulleta de llorer.
  • Una ceba i una tomaca madura.

4 racions

Utensilis

Una olla pel fumet, una cassola pels fideus, i un colador xinès.

Elaboració

Posarem una cassola al foc, i una vegada neta i trossejada, hi tirarem la sípia, deixant que es begui tot el seu suc. La reservarem.
A la mateixa cassola, hi posaem oli i els alls. Esperarem que enrosseixin, i els treurem.
Posarem aleshores els fideus, i els anirem enrossint poc a poc.
Quan siguin rossets, els cobrirem amb el fumet, i hi afegirem la sípia.
Hi tirarem les gambetes a última hora.
El fumet cal passar-lo pel colador xinès, per tal que no hi quedin restes d'espines.

1h

Notes

Veureu que quan són fets els fideus, es posen tiessos.
Cal servir-ho molt calent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6634 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: