Fideus rossos "rossejat"
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos grans d'all.
- Oli verge d'oliva.
- Sal.
- 200 grams de gambes pelades.
- Dues sípies mitjanetes. (No les compreu netes, perquè no tenen tant bon gust)
- 400 grams de fideus del número 2.
Pel fumet:
- Un quilo de peix de roca.
- Una fulleta de llorer.
- Una ceba i una tomaca madura.
4 racions
Utensilis
Una olla pel fumet, una cassola pels fideus, i un colador xinès.
Elaboració
Posarem una cassola al foc, i una vegada neta i trossejada, hi tirarem la sípia, deixant que es begui tot el seu suc. La reservarem.
A la mateixa cassola, hi posaem oli i els alls. Esperarem que enrosseixin, i els treurem.
Posarem aleshores els fideus, i els anirem enrossint poc a poc.
Quan siguin rossets, els cobrirem amb el fumet, i hi afegirem la sípia.
Hi tirarem les gambetes a última hora.
El fumet cal passar-lo pel colador xinès, per tal que no hi quedin restes d'espines.
1h
Notes
Veureu que quan són fets els fideus, es posen tiessos.
Cal servir-ho molt calent.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6634 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.