Tripa a la catalana
Categoria:
Carns
Recepta per olla a pressió
Típica de: Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de tripa neta i cuita (la trobarem a les carnisseries).
- Un grapat d'avellanes i ametlles torrades del País.
- Dues llesques de pa del dia abans.
- Una rameta de farigola.
- Dues cebes morades.
- Dues dents d'all.
- Dues culleradetes de maizena.
- Una tomaca grossa i dolça.
- Una mica de pebre vermell.
- Una copa de vi ranci.
- Un os del pernil.
- All i julivert picat.
- Un pot de fesols.
- Una mica de bitxo.
- Oli verge d'oliva, i sal.
6 racions
Utensilis
Olla a pressió, cassola, i batidora elèctrica.
Elaboració
Posarem la tripa a trossets dins l'olla a pressió, la farigola, i l'os del pernil, i ho cobrirem d'aigua amb una mica de sal. Quan comenci a xiular, comptarem uns 15 minuts.
Mentresant, en una cassola amb oli, farem un sofregit amb les cebes trinxades, la tomaca triturada, i els dos grans d'all a trossets petits.
Fregirem el pa, i ho posarem en un got de batidora eléctrica, juntament amb el pebre vermell, l'all i julivert, la maizena i les ametlles i avellanes torrades.
Quan la tripa sigui cuita, la posarem a la mateixa cassola del sofregit, i la cobrirem amb la seva aigua, i hi afegirem els ingredients de la batidora, juntament amb la copeta de vi ranci, i una mica de bitxo. Deixarem que acabi de fer-se durant uns minuts més.
Finalment, hi posarem els fesolets.
1h
Notes
Cal presentar-ho en cassoletes de fang individuals, o en una safata de servir.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5262 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.