Pollastre amb escamarlans
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un pollastre bonic, groc.
- Dotze escamarlans grossos.
- Dues cebes mitjanetes.
- Sal, oli verge d'oliva.
- Una copa de vi ranci.
- Pebre negre.
Per la salsa:
- un grapat d'avellanes i ametlles torrades.
- dues llesques de pa el dia abans.
- una mica de pebre vermell.
6 racions
Utensilis
Una cassola, una safata de servir, i una batidora elèctrica.
Elaboració
Rostirem el pollastre en una cassola amb oli, havent-lo salpebrat d'antuvi.
Quan comenci a enrossir-se, hi afegirem la ceba triturada. El girarem, i acabarem d'enrossir. El reservarem.
Passarem per la paella lleugerament, els escamarlans, prèviament salats i empebrats. Els reservarem.
Fregirem les llesquetes de pa, i les posarem al pot de la batidora elèctrica, juntament amb les ametlles, avellanes, una mica d'aigua, el pebre vermell i el vi ranci.
Ho batrem tot ben fi, i ho afegirem a la cassola juntament amb el pollastre, deixant que cogui uns minuts.
Finalment, hi posarem els escamarlans, i deixarem que bulli uns dos minuts més.
1h
Notes
És un segon plat molt agraït, que no costa massa de fer, i és de molta festa.
Etiquetes: Típica de Catalunya Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3252 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.