Pastís 11 de setembre

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Pel coc ràpid:

  • 4 ous sencers
  • 180 grams de sucre
  • un got de llet
  • 1 raget d'anís
  • 1/2 got suc de llimona o la peladura ratllada
  • 300 grams de farina de rebosteria
  • 2 sobrets de llevat
  • Un pessic de mantega

Per la decoració:

  • Maduixes mitjanetes
  • Crema o confitura de préssec ben groga.

8 racions

Elaboració

Una vegada tenim fet el coc ràpid, el tallarem rectangular, amb forma rodona de la part de baix (com si es tractés d'un escut).
El cobrirem seguidament amb la confitura o crema.
Tallarem a làmines les maduixes, i les anirem colocant en forma de quatre barres.
I ja està a punt el pastís per a menjar.
També podem fer les quatre barres amb confitura de gerds, o de maduixes, a gust.
Caldrà, però, que aquestes quatre barres sempre siguin vermelles, com la sang que, segons diu la llegenda, va marcar al seu escut Guifrè el Pilós.

1h 30min

Notes

Cal tenir en compte que si fem la cobertura de crema, hi podem posar les quatre barres de confitura, o les maduixes laminades, però si la fem de confitura, és millor posar-hi les maduixes laminades o altra fruita vermella del temps.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1441 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Quim Lleonart diu:
T.Vima, gracies per la benvinguda que hem vares fer a receptes.cat, encara no havia tingut temps per agrair-tho. Respecte al pastis 11 de Setembre, et diré que vas un dia per devant meu, demà ja veuras perqué. Salutacions.
Teresa Vives Mariné diu:
Tu ets dels que en sap, i sempre em podràs rectificar alguna cosa, però mira, jo no em considero pas una excel.lent cuinera, però la meva família i amics, sempre han gaudit molt amb les meves receptes, i em diuen que venir a a casa meva a menjar, és sempre una festa grossa. Jo, en això, ja em dono per satisfeta de debó.
Una abraçada. Quim
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Bona forma de fer país, així m´agrada!!!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: