Pastís 11 de setembre
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Pel coc ràpid:
- 4 ous sencers
- 180 grams de sucre
- un got de llet
- 1 raget d'anís
- 1/2 got suc de llimona o la peladura ratllada
- 300 grams de farina de rebosteria
- 2 sobrets de llevat
- Un pessic de mantega
Per la decoració:
- Maduixes mitjanetes
- Crema o confitura de préssec ben groga.
8 racions
Elaboració
Una vegada tenim fet el coc ràpid, el tallarem rectangular, amb forma rodona de la part de baix (com si es tractés d'un escut).
El cobrirem seguidament amb la confitura o crema.
Tallarem a làmines les maduixes, i les anirem colocant en forma de quatre barres.
I ja està a punt el pastís per a menjar.
També podem fer les quatre barres amb confitura de gerds, o de maduixes, a gust.
Caldrà, però, que aquestes quatre barres sempre siguin vermelles, com la sang que, segons diu la llegenda, va marcar al seu escut Guifrè el Pilós.
1h 30min
Notes
Cal tenir en compte que si fem la cobertura de crema, hi podem posar les quatre barres de confitura, o les maduixes laminades, però si la fem de confitura, és millor posar-hi les maduixes laminades o altra fruita vermella del temps.
Etiquetes: Típica de Catalunya Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1441 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.