Focaccia de pesto de llavors de girasol
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pa
Recepta per forn
Típica de: Itàlia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Massa:
- 350 g de farina de pa
- 35 g de llard
- 1 cullerada (sopa) de sucre
- 1 cullerada (postre) de sal
- 20 g de llevat fresc
- 150 cl d'aigua
Pesto:
- 4 cullerades (sopa) de llavors de girasol
- 1 dent d'all
- 25 g de parmesà ratllat
- punt de sal
- 20 g de fulles fresques d'alfàbrega
- 50 g d'oli d'oliva
6 racions
Elaboració
En un bol gran barregem la farina, el llard, el sucre, la sal i l'aigua (en reservem una mica per a desfer el llevat).
Ho anem pastant i quan ho tinguem ben barrejat hi afegim el llevat desfet en una mica d'aigua.
Ho tornem a pastar i afegim el pesto que haurem fet amb els ingredients passats per la batedora.
Tornem a amassar i deixarem que reposi en un lloc sense corrent d'aire, cobert amb un drap humit.
Més o menys una hora.
Escalfarem el forn a 240º.
En un motlle metàl·lic hi posarem un paper de cuina mullat i escorregut i descansarem la massa que haurem aplanat amb el corró
amb un gruix de d'uns dos centímetres.
Marcarem la massa amb els dits.
Al forn uns 15 minuts i com sempre dic cal controlar perquè cada forn és diferent.
30min
Notes
La casa us farà olor de pizzeria i llavors només caldrà servir-la amb un bon vi, mentres fem una bona amanida al gust.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1408 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.