Cargols dolços i picants
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos quilos de cargols del tipus Vinyals, al Tarragonès, en diuen Cristians.
- Dues tires de cansalada de panxeta
- Tres talls de pernil salat
- Quatre salsitxes, tallades a trocets
- Sal
- Oli d'oliva
- Dos bitxos
- Farina
- Farigola
- Romaní
- Tres fulles de llorer
- Pa fregit
- Julivert
- Sis alls pelats
- Una ceba picolada
- Una copa de cassalla
- Un got de moscatell
- Un grapat d'ametlles torrades
- Tom`quet fregit de pot
4 racions
Elaboració
Primer de tot, posem en una olla amb aigua : els cargols, la farigola, el romaní, el llorer, els bitxos, i sal. Al principi, posem el foc ben baix, quasi apagat, per tal d'enganyar els cargols. Quan comencen a treure el cap, pujem el foc, al màxim, i els deixem bullir fins que són cuits. Seguidament, els escorrem, tot guardant un mica del brou de la cocció.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim : la ceba picolada, les salsitxes, la cansalada, el pernil, i els alls picolats.
Seguidament, afegim el tomàquet, i un polsim de farina, i ho remenem.
Després, afegim el moscatell, la cassalla, i una mica del brou de bullir els cargols, i deixem coure a foc lent.
A part, fem una picada amb : pa fregit, un all pelat, julivert, i ametlles torrades, ho passem per la betedora elèctrica, amb un xic de brou del cargols, i ho afegim a la cassola, juntament amb els cargols.
Corregim de sal i de picant, i deixem que coguin a foc lent, uns deu minuts més, abans de servir-los a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, me la va donar la iaia Elvira Sentis, de Riudoms ( e.p.d. ), ja fa molts anys, i jo la guardo com un tresor molt preuat. No deixa de ser una altra manera de fer els cargols dolços i picants.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5015 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.