Platillo de presa de porc, amb cansalada, i cols de brusel-les
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo i mig de presa de porc, tallada a tacs
- Quatre tires de cansalada de panxeta, tallada a trossos d'un dit de gruix
- 200 grams de cols de brussel·lès (fresques, o congelades)
- Una ceba picolada
- Sis alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Tomàquet fregit
- Vi ranci
- Conyac
- Aigua, o brou de carn
- Farina
- Pebre negre en pols
6 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Elaboració
En un cassó amb aigua i sal, bullim les cols de brussel·lès, i quan són cuites, les escorrem, les tallem en dues meitats, les enfarinem i les fregim en oli d'oliva. Seguidament, les posem damunt un paper de cuina, i les reservem.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim la cansalada, i deixem que es faci rostillons.
La traiem, i la deixem damunt un paper de cuina, i la reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim la presa, salpebrada. Quan és rossejada, afegim: la ceba picolada, els alls i el llorer. Passada una estona, afegim tomàquet fregit.
Després, afegim un raig de conyac, i vi ranci. Quan na reduït, afegim brou, fins a meitat de la cassola, i deixem que cogui a foc lent. Quan veiem que la carn, és gairebé cuita, corregim de sal, i hi afegim la cansalada, i les cols fregides. Ho deixem coure tot plegat uns cinc minuts més, i ja ho tindrem llest per servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1780 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.