Rèmol al forn
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un Rèmol (rodaballo) d'un quilo, aproximadament
- Quatre patates mitjanes
- Quatre cebes, pelades
- Salsa per peixos a la graella,( està en les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi blanc
- Oli d'oliva
4 racions
Elaboració
Primer de tot, netegem el Rèmol, i el tallem: primer en dues parts, a lo llarg, i després en dues parts, al ample,(en total en traiem quatre trossos).
A part, pelem les patates, les tallem a rodelles fines, i les fregim amb oli d'oliva. Quan són fregides, les reservem.
A part, tallem les cebes en juliana, i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i quan estan fregides, les reservem.
En una safata per anar al forn, posem: primer les patates, fent com un llit, tot seguit, al damunt, posarem una capa de ceba fregida, i ja per acabar, posarem els trossos de Rèmol, salpebrats i hi afegirem: un raig de vi blanc, i un raig d'oli d'oliva.
Seguidament, ho posem en el forn a 180º, fins que és cuit,( uns deu minuts, aproximadament).
En el moment de servir-ho en el plat, agafem amb cura, amb una espàtula ampla, procurant que no es desmanegui, i tot seguit, ho reguem amb un raig de salsa per peixos a la graella, i ja ho podrem servir a taula.
40min
Notes
A part del Rèmol, també hi ha el Turbot, que són de la mateixa familia de peixos, peró un té la pell més fosca que l'altre. Actualment, ja els podrem trobar criats en piscifactoria que acostumen a ser més economics.
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8612 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.