Fideus amb cloïsses i anelles de calamar

Ingredients

  • 1/4 kg de fideus grossos
  • 200 grs. d'anelles de calamar
  • 1/2 kg de cloïsses (de les que en diuen del Pacífic)
  • 1 tomàquet
  • Una ceba
  • Una llimona
  • 1 raig generós de vi blanc
  • Sal, oli, pebre vermell i una mica de colorant

3 racions

Elaboració

En un pot o cassó, obriu les cloïsses al vapor. Quan estiguin obertes, reserveu l'aigua.
Poseu oli en una cassola i quan estigui calent passeu una estona les anelles de calamar.
Quan hagin fregit una mica els treieu i reserveu-los.
En aquest mateix oli, feu el sofregit passant primer la ceba fins que tingui un punt daurat i tot seguit afegiu el tomàquet que tindreu ratllat. Ha de coure ben bé uns 10 o 15 minuts; en aquest punt hi poseu el raig de vi. Doneu-hi un parell o tres de voltes.
En acabar, afegiu-hi un polsim de sal, de pebre vermell i de colorant, barrejant-ho tot fins que quedi integrat, en aquest moment hi tireu els fideus fent també un parell de voltes.
Ara, és el moment de tirar l'aigua de les cloïsses que tindreu reservada i la resta de l'aigua que hi falti fins a fer un mig litre en total (si ja en teniu de calenta, millor que millor).
Han de coure els fideus uns 10-12 minuts. Penseu, però, d'afegir-hi les cloïsses abans de tancar el foc, més o menys quan portin uns 8 minuts.

45min

Notes

Si us agrada, cadascú s'ho pot amanir amb un raig de llimona.... Hi queda d'allò més bé...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4637 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: