Coca de Sant Joan
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Típica de: Catalunya
Estació: estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grs. de farina
- 2 ous
- 50 grs. de llevat de forner
- 5 cullerades d'oli
- Cinc cullerades de sucre
- Una llimona
- Una tasseta de llet
- Fruita confitada a gust
- 50 grs. de pinyons
Elaboració
Poseu la farina en un bol i aneu-hi afegint tot remenant, el sucre, els rovells d'ou, la pell ratllada de la llimona i el llevat de forner que haureu desfet a la tasseta de llet.
Treballeu aquesta pasta fins a obtenir una massa ben lligada i finalment hi afegiu les clares d'ou muntades a punt de neu. En aquest punt, engegueu el forn (180º) per a que s'escalfi.
Seguidament unteu una llauna d'oli, esteneu la pasta obtinguda i la col.loqueu en un lloc calent, esperant una estona fins que fermenti. Aneu-la vigilant i veureu que puja i s'esponja.
Quan la vegeu ben esponjada, guarniu-la amb la fruita confitada i els pinyons, espolsant pel damunt un xic de sucre.
Mireu que el forn estigui ben calent i enforneu-la uns 30 minuts. Si la volguéssiu més torrada la podeu gratinar lleugerament.
En acabar, treieu la coca de la llauna i deixeu-la refredar damunt d'una reixeta o alguna cosa semblant.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2171 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.