Conill amb cargols
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1/2 Kgr. cargols de vinya.
- 1 conill.
- 2 cebes.
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet ratllat
- 2 ó 3 grans d'all
- 1/2 l. de brou
- oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre.
- Herbes aromàtiques seques: farigola, romaní, llorer...
- 1 copa de brandi
- 1 copa de vi ranci
Per a la picada:
- 1 gra d'all
- 40 grs. d'ametlles.
- 40 grs. d'avellanes.
- Julivert.
- 50 grs.de xocolata
4 racions
Elaboració
Es renten els cargols amb vinagre i sal, perquè treguin tota l'escuma, es renten amb aigua de l'aixeta. A continuació es posen en una olla amb aigua freda i els posem a foc lent, per "enganyar-los". Quan ja hagin sortit hi afegim la sal, herbes aromàtiques seques i es deixen bullir durant 30 minuts.
S'escorren bé.
Es trosseja el conill, el salpebrem i es fregeix en una cassola amb l'oli d'oliva, fins daurar-lo.
El flamejem amb el brandi i el reservem.
A la mateixa cassola, es fa un sofregit (a foc molt lent) amb la ceba, l'all, la pastanaga, el porro i quan aquests comencin a daurar-se li tirem el tomàquet i es sofregeix tot junt.
Quan tinguem el sofregit ben fet, afegim el conill a la cassola i la copeta de vi ranci, i el coem fins que redueixi el vi.
A continuació hi afegim els cargols i una mica de brou i ho deixem coure tot plegat una estoneta.
Mentrestant es fa una picada amb les ametlles, les avellanes, l'all i la xocolata, quan es quedi una pasta ben fina, s'agafa amb el cullerot brou de la cassola i se li tira al morter, perquè aquesta es dissolgui bé i es posa a la cassola del conill.
Ho deixem 5 minutets més i....Bon profit!
(Si volem que la salseta ens quedi més fina, abans d'afegir el conill a la cassola, triturem el sofregit amb una mica de brou i el passem per un colador xinès)
Etiquetes: Conill amb Cargols Cargols Conill Estofat Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
11417 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.