Salsa de bolets
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un pot de barreja de bolets, de 300 grams
- Un got de ví de Madeira o Porto
- Nata líquida per muntar
- Salsa Demi Glace, en pols
- Sal
- Oli d'oliva
- Mitja ceba picolada
- Un all laminat, (sense el cor)
- Pebre negre en pols
- Aigua mineral
12 racions
Elaboració
En un cassó amb oli d'oliva, fregim: la ceba, l'all, i els bolets picolats.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim el ví de Madeira, deixem reduïr, i tot seguit afegim l'aigua necessaria, per la quantitat de salsa que vulguem fer.
A continuació, passarem la batedora elèctrica, i amb l'ajud de la mateixa batedora, ho passarem pel colador xinès a un altre cassó on acabarem de fer la salsa.
Amb el foc més aviat baix, deixem que arrenqui el bull, tot anant remenant amb el vatedor de varetes. Tot seguit, afegim un raig de nata líquida, una cullerada sopera de Demi glace, corregim de sal i pebre negre, i deixem que segueixi bullint.
La salsa ha de quedar fina i homogènea, si cal espessir-la, ho podem fer amb una mica de maizena amb aigua freda.
Un cop tenim la salsa llesta al nostre gust, la podem guardar en un atuell amb tapa, durant uns dies tot vigilant que no s'ens faci mal bé. (pot durar ben bé, uns cinc dies sense problemes).
40min
Notes
Aquesta salsa està pensada per acompanyar carns, peró també la podem emprar en un plat de pasta.
La salsa Demi Glace en pols, la podem trobar en grans superficies especialitzades en hoteleria.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9195 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.