Pastís de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 200 gr de farina.
  • 200 gr de sucre.
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 100 ml d'oli (un got petit)
  • Ralladura de 2 llimones.
  • 3 Pomes (grogues tipus Golden)
  • Melmelada de prèssec.

10 racions

Utensilis

Motllo silicona (o similar ) de 25-28 cm.
Pinzell de cuina
Estri de treure cors de les pomes (opcional)
Minipimer o batedora

Elaboració

Barrejem bé en un bol amb el turmix o amb una batedora de varetes, la farina, el sucre, el sobre de llevat, els quatre ous sencers, el vaset d'oli, i la ratlladura de llimona.
Agafem un motllo (he fet servir un de silicona d'un diàmetre de 28 cm), l'untem bé de mantequilla per tots costats, i hi afegim una mica de farina perquè no s'engantxi el pastís.
Treiem el cor de les pomes, si es possible amb un estri especial per fer-ho, i pelem les pomes i les tallem a làmines, ni massa primes ni massa gruixudes.
Forrem el fons del motllo amb la poma, cavalcant cada làmina amb la següent una mica, fent un parell de cercles, i un de petit al mig.
Mentres fem tot això, posem a escalfar el forn a 250º.
Posem la barreja que hem preparat al principi, sobre la poma, que quedi ben repartida.
Repetim la mateixa operació, tornem a posar la poma restant sobre la massa que hem posat, fent altre vegada cercles de poma, igual que abans.
Ho posem al forn mes o menys 60 minuts (és aproximat, a partir dels 45 minuts vigilar, donat que depend molt del forn que es fa servir i de la temperatura ).
Si veiem que la poma està molt blanca, posem el gratinador un moment, vigilant que no es cremi, i li donem un toc de color.
Quan ho treiem del forn, ho desmotllem , i amb un pinzell de cuina, pintem la poma del costat que queda a dalt de melmelada de prèssec, lliugerament, sols per donar color.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1558 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: