Costella de porc estofada, amb mongetes de Balaguer
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de mongetes, bullides segons la meva recepta,( està en el meu blog)
- 10 tires de costella de porc, tallades a trossos regulars
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Un got de ví blanc
- Una copa de conyac
- Una mica de tomàquet fregit,( de pot)
- Aigua
- Tres alls pelats
4 racions
Elaboració
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim la costella de porc, salpebrada, juntament amb: la ceba, els alls, i el llorer.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim un bon raig de tomàquet, i tot seguit, afegim el conyac i el ví.
Quan el conyac i el ví han reduït, cobrim la costella amb aigua, tapem la cassola, i deixem que cogui a foc lent, fins que la costella és cuita.
Tot seguit, afegim les mongetes, corregim de sal, i deixem coure tot plegat, uns deu minuts més, i ja ho podrem treure a taula, en la mateixa cassola.
Si l'estofat, queda una mica caldós, sempre ho podem espessir amb una mica de maizena, disolta amb aigua freda.
1h
Notes
Aquesta recepta, queda molt bé, amb mongetes de Balaguer, peró també la podem fer amb qualsevol tipus de mongetes, sempre i quant les bullim abans.
En les meves receptes, podeu veure com bullir les mongetes, a la recepta, " mongetes de Balaguer bullides ".
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3637 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.