Menjablanc de Reus

Ingredients

  • 250 g d’ametlla crua.
  • 250 g de sucre
  • 1 l i 1/4 d’aigua.
  • 60 g de midó
  • una mica de pell de llimona (poca)
  • un tros petit de canonet de canyella
  • un pols de sal

6 racions

Elaboració

1-Triturem les ametlles amb l'aigua i les deixem reposar un mínim de 2 hores, si és més estona ho posem a la nevera. Ho colem amb un colador de malla, i si ho volem més acurat podem colar-ho amb un drap i esprémer-ho bé. Ja tindrem la llet d'ametlles.
2- En un cassó hi barregem el sucre, el midó i el pols de sal, anem afegim la llet d'ametlles remenant-ho bé que no en quedi cap grumoll. Hi posem la mica de pell de llimona i canyella i ho coem amb el foc fluix remenant constantment fins que s’espesseixi, més o menys quan vol començar a bullir. S'aboca a la plàtera o en recipients individuals i ho posem a la nevera fins l'hora de menjar-se'l. Es pot espolsar amb una mica de canyella a l'hora de servir-lo.
Aquest menjablanc queda cremós. Si hi afegim més midó, uns 80 g per litre de llet, us quedarà més compacte gairebé com per desmotllar-lo del recipient on el posem. Feu-lo com més us agradi.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3005 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Ganxeta diu:
Molt bé Mª Pilar. Aquest és el tradicional Menjablanc de Reus. Molt diferent d'elaboració i gust a la recepta publicada fa una dies.
Llàstima que no hi hagi més receptes propies de Reus, per poder-les posar en coneixement de tots.
Salutacions
Mª Pilar López diu:
Moltes gràcies ets molt amable.

Ganxeta no cal perdre la llibreta de les receptes de les nostres àvies, ja que són les millors ambaixadores per donar a conèixer la nostra cuina més tradicional.
Salutacions.
Siscu Hernandez Pla diu:
Sóc de Tarragona però haig de reconèixer que son unes grans postres.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: