Menjablanc
Categoria:
Postres i dolços
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 litre de llet d'ametlles: 125g d'ametlles pelades crues i 1 l d'aigua
- 200g de sucre
- 80g de midó
- 1 trosset de pell de llimona
- 1 canyeta de canyella
- 1 pols de sal
6 racions
Utensilis
Drap de cotó o colador de malla molt fina per a la llet d'ametlles.
Elaboració
Fem la llet d'ametlles: Ttriturem les ametlles amb l'aigua i ho deixem reposar 3 hores com a mínim ( si la voleu fer el dia abans queda més concentrada i el menjablanc surt millor).
Coleu aquesta llet amb un drap de cotó i barregeu-la amb el sucre, el midó, la sal, la canyella i la pell de la llimona. Poseu-ho al foc i ho feu bullir 5 minuts, remenant continuament.
Treieu la pell de llimona i la canyella.
Aboqueu-lo en motlles de fang o d'alumini individuals i ho deixeu refredar
30min
Notes
Us poso 30 mimuts, però hem de tenir en compte que la llet d'ametlles s'ha de tenir feta abans i costa una miqueta més de temps fer-la, u n mínim de tres hores de repòs i el colar-la una mitja horeta ben bona.
Darrerament he vist que s'espolsa amb canyella per damunt, a mi no m'agrada ja que trobo que amaga el gust del menjablanc.
S'acompanya amb carquinyolis o neules i són unes postres típiques de Reus per a la Quaresma.
Etiquetes: DOlços de Quaresma Recepta típica de Reus Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3232 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.