Menjablanc

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 litre de llet d'ametlles: 125g d'ametlles pelades crues i 1 l d'aigua
  • 200g de sucre
  • 80g de midó
  • 1 trosset de pell de llimona
  • 1 canyeta de canyella
  • 1 pols de sal

6 racions

Utensilis

Drap de cotó o colador de malla molt fina per a la llet d'ametlles.

Elaboració

Fem la llet d'ametlles: Ttriturem les ametlles amb l'aigua i ho deixem reposar 3 hores com a mínim ( si la voleu fer el dia abans queda més concentrada i el menjablanc surt millor).
Coleu aquesta llet amb un drap de cotó i barregeu-la amb el sucre, el midó, la sal, la canyella i la pell de la llimona. Poseu-ho al foc i ho feu bullir 5 minuts, remenant continuament.
Treieu la pell de llimona i la canyella.
Aboqueu-lo en motlles de fang o d'alumini individuals i ho deixeu refredar

30min

Notes

Us poso 30 mimuts, però hem de tenir en compte que la llet d'ametlles s'ha de tenir feta abans i costa una miqueta més de temps fer-la, u n mínim de tres hores de repòs i el colar-la una mitja horeta ben bona.

Darrerament he vist que s'espolsa amb canyella per damunt, a mi no m'agrada ja que trobo que amaga el gust del menjablanc.

S'acompanya amb carquinyolis o neules i són unes postres típiques de Reus per a la Quaresma.

Per


Recepta de cuina de Menjablanc
per Dolça

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3232 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: