Fideuà (a la meva manera)
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Espanya → Paisos catalans
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Kl. Peix de roca (aranya, rata congre, cap de rap, espines de peix etc.)
- 2 o 3 calamars
- 400 gr. de fideus del nº 2
- 2 l. de aigua
- 2 grans de all
- Oli de oliva
- Sal
4 racions
Elaboració
Posem el peix amb els dos litres de aigua a bullir i o deixem coure uns 20 minuts a foc suau.
Tallem els calamars a rodanxes no gaire gruixudes i els posem en una paella sense oli, tapats, i deixem que es vagin bevent l'aigua que fan, quan ho hagin fet posarem una mica de oli i els salarem lleugerament, els courem tres o quatre minuts i els reservarem.
A la paella o cassola que farem la fideua, i posarem un bon rajolí de oli, quan sigui calent i afegirem els dos grans de all pelats i aixafats, els deixarem fins que comencin a esta rossos i els traurem.
Posarem a la paella els fideus i els anirem remenat fins que estiguin rossos ( a foc mitja perquè no es cremin )
Abocarem el fumet, colat i calent, salarem i posarem el calamar que aviem reservat.
Deixarem coure a foc viu uns 10 o 15 minuts, han de quedar quasi secs.
O deixarem reposar cinc o deu minuts. Veurem com es posaran de punta.
Jo o acompanyo amb una maionesa amb all.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3292 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.