Rèmol/Turbot amb patates i romesco de la tieta Mercè
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un rèmol mitjà
- Vuit galeres
- Quatre patates mitjanes
- Una tomaca madura i dolça
- Una ceba
- Deu alls
- Un pebrot de romesco
- Un grapat d'ametlles torrades
- Sal
- Oli d'oliva verge
- Unes fulles de julivert
- Peix per a fer un fumet potent
4 racions
Utensilis
Una cassola gran
Elaboració
Posarem el rèmol net i a talls en una escorredora degudament salat.
Posarem a escalivar la tomaca, la ceba i els alls.
Tallarem les patates de forma "esberlada"
En un morter, posarem la tomaca, la ceba, els alls escalivats, les ametlles, la polpa del pebrot de romesco i ho picarem fins que quedi una massa espesseta.
Posarem la cassola al foc amb una mica d'0li i hi sogrefirem les galeres, i les reservarem. Al mateix oli, hi tirarem les patates, anant-les girant de forma que no es coguin massa.
Hi tirarem seguidament la salseta romesco que hem fet al morter, i ho anirem barrejant tot amb les patates.
Seguidament, posarem a la cassola el fumet degudament colat, i esperarem uns deu minuts esperant que les patates siguin una mica cuites.
Aleshores, és el moment de posar-hi el rèmol a talls i les galeres, i esperar uns minuts més, afegint-hi a última hora, unes rametes de julivert picat ben fi.
I ja ho podem portar a taula.
45min
Notes
Aquest plat, és ideal per qualsevol compromís que tinguem a taula, ja que sempre queda bé i no costa massa de fer.
Les galeres poden ser opcionals.
Etiquetes: Peix Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4627 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.