Rajada en escabetx, amb mongetes del ganxet saltades
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 grams de mongetes del ganxet cuites
- Vuit trossos de rajada de 200 grams aproximadament
- Picada d'all, oli i julivert, (feta amb la batedora elèctrica)
- Sal
- Oli d'oliva
- Dos gots d'aigua
- Dos gots de vinagre
- Un got de ví blanc
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- Farina
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Dues fulles de llorer
- Una cabessa d'alls tallada en dues meitats
- Dues pastanagues tallades en rodelles
- Mitja branca d'àpi tallada en dues meitats
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Paper de cuina
Una paella gran
Elaboració
Primerament, agafem la rajada, la salem, l'enfarinem i la fregim amb oli d'oliva només una mica i la reservem damunt el paper de cuina.
A part a la cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregirem: totes les herbes, les verdures i un grapat de grans de pebre negre. Quan tot plegat és mig fregit, afegim el vinagre, el vi blanc i una cullerada de pebre vermell dolç. Tot seguit, afegim l'aigua, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts més.
A continuació, afegim els talls de rajada i a foc més aviat baix deixem coure uns deu minuts més i ja ho tindrem a punt per servir.
En una paella amb un raig de picada, saltem les mongetes del ganxet, i quan són fregides les reservem. En el moment de servir el plat, posem dos talls de rajada per persona amb una mica del suc d'escabetx pel damunt, i al costat, un niu de mongetes saltades, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Etiquetes: Cuina marinera La cuina dels escabetxos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2001 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.