Broquetes de mandonguilles i llagostins amb romesco, a l'estil de Cambrils
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Broqueta
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams, de carn trinxada de porc
- Tres tires de cansalada de panxeta, sense cotna
- Llet sencera
- Pa sec
- Julivert picolat
- Un all ratllat
- Un ou sencer
- Sal
- Oli d'oliva
- Farina
- 16 llagostins congelats del nº 3
- Un got de conyac
- Tres cullerots de romesco,( el podeu tobar a les meves receptes)
- Fumet de peix,( pot ser de pot)
- Pebre negre en pols
- 400 grams de mongetes del ganxet, bullides
4 racions
Utensilis
Un batedor de varetes
Una cassola marinera
Vuit varetes de fusta per fer broquetes
Una paella gran
Una paella mitjana
Paper de cuina
Un atuell gran
Elaboració
Primer de tot, quan anem a comprar la carn trinxada i la cansalada de panxeta, demanem que ens treguin la cotna de la cansalada, i que ens ho passin tot plegat per la trinxadora.
A continuació, posem el pa sec en remull amb un raig de llet.
Tot seguit, en un atuell posem: les carns trinxades, el pa escorregut, un ou sencer, julivert ben picolat i l'all ratllat. Ho remenem tot ben remenat amb l'ajud de les mans,( ben netes), hi afegim un polsim de sal i pebre, i seguim remenant-ho fins aconsseguir una pasta homogènea. Seguidament, ho deixem reposar unes hores abans de fer les mandonguilles.
A part, pelem els llagostins un cop descongelats, i els fregim en una paella mitjana amb un raig d'oli d'oliva. Seguidament, els reguem amb un raig de conyac, els flamejem i els reservem. Tot seguit, passem a fer les mandonguilles d'una mida no massa grossa, les passem per farina, i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i les reservem.
A continuació, agafem les varetes de fusta i muntem les broquetes de la següent manera: primer, clavem una mandonguilla, seguidament un llagostí, una mandonguilla, un llagostí, i acabem amb una mandonguilla, i ho reservem.
A part, en una cassola marinera mitjana, posem un bon raig de conyac i un cop calent, el flamejem. Tot seguit, afegim el romesco i el fumet de peix, i anem remenant amb l'ajud del batedor de aretes. Quan tot plegat ja comença a fer el xup-xup. afegim les broquetes i les mongetes del ganxet, i deixem coure tot el conjunt uns deu minuts més, i ja les podrem servir en un plat individual de dues en dues, per comensal.
1h
Notes
Aquesta recepta l'anomeno a " l'estil de Cambrils ", perquè porta un grapat de mongetes del " ganxet " en la seva eleboració.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1438 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.