Sípia amb romesco, gambes, musclos i mongetes del ganxet
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- Una sípia grossa d'uns 800 grams aproximadament
- Aigua
- Dues fulles de llorer
- Una branca d'àpi
- Mitja ceba pelada
- Sal
- 300 grams de gambes pelades congelades, de mida gran
- 200 grams de vianda de musclos, congelats
- 400 grams de mongetes del ganxet, cuites
- Un got de conyac
- Cinc cullerots de romesco ( el podeu trobar a les meves receptes )
- Un grapat de grans de pebre negre
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola plana, marinera
Un batedor de varetes
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en un cassó amb : aigua, dues fulles de llorer, una branca d'àpi, mitja ceba, i un grapat de grans de pebre negre, posem a coure la sípia.
Quan la sípia ja és gairebé cuita, la traiem i la reservem, tot guardant el suc de la cocció.
Seguidament, en una cassola marinera, posem un got de conyac, i un cop calent, l'encenem.
Tot seguit, afegim cinc cullerots de romesco, i anem remenant amb el batedor de varetes.
Seguidament, afegim el brou de la cocció de la sípia, i seguim remenant.
A continuació, afegim les gambes i els musclos, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns cinc minuts. A part, tallem la sípia a trossos regulars, la afegim a la cassola, juntament amb les mongetes del ganxet.
Deixem que s'acabi de coure tot el conjunt uns deu minuts més, i ja ho tindrem llest per servir a taula.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2590 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.