Carbassó gratinat
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 kg de carbassó
- 1/2 kg de patates
- 1/2 kg de ceba
- Oli d'oliva
- 30 g de farina
- 30 g de mantega
- 600 cc de llet
- 100 g de formatge emmental ratllat
- Orenga, sal, pebre i nou moscada
5 racions
Elaboració
Pelem les patates, les renten i les tallem a trossets prims, com per fer truita.
Els carbassons semipelats, els tallem verticalment en quatre talls i després els tallem a rodanxetes primes.
Pelem la ceba i la tallem en juliana.
Posem la paella al foc amb abundant oli d'oliva.
Quan l'oli està calent, tirem les patates i les deixem fer a foc viu durant 3 minuts.
Afegim la ceba, salem i ho deixem fer tot durant 10 minuts més.
Quan la patata i la ceba estan fregides, les treiem del foc i les colem per tal que escorrin l'oli.
Amb el mateix oli, fregim el carbassó i el deixem fer durant 12 minuts.
Després de fregir-lo, escorrem el carbassó per treure-li l'oli.
Quan les verdures estan ben escorregudes, les barregem de manera uniforme.
Posem les verdures en una plata per enfornar i tirem per sobre orenga i una mica de pebre.
Preparem la beixamel desfent la mantega i afegim la farina deixant que es fregeixi a foc lent.
Afegim la llet tèbia, posem sal i nou moscada i la fem bullir durant un parell de minuts sense deixar de remenar.
Tirem la beixamel per sobre de les verdures incorporant-la de manera que vagi penetrant.
Finalment li posem el formatge ratllat per sobre i deixem coure al forn ja calent, a 180 graus, durant 10 minuts (a dalt i a baix).
45min
Notes
També es pot fer sense patates
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4712 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.