Ànec rostit amb boletes de patata i prèssecs al forn
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Sis talls de préssec en almívar tallats en dues meitats
- Un ànec mut d'uns dos quilos
- Tres patates mitjanes pelades
- Oli d'oliva
- Llard
- Picada feta amb la batedora, amb alls, oli i julivert
- Un got de vi ranci
- Una ceba picolada
- Brou de pollastre casolà
- Dues fulles de llorer
- Dos cassons de sofregit de tomàquet
- Conyac
- Sucre
- Sis alls aixafats
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una safata fonda pel forn, mitjana
Un estri per fer boles de patata
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, amb l'estri per fer boletes, buidarem les patates, ficarem les boletes a la paella amb tres cullerots de picada, les salpebrem, i a foc baix deixem que es fregeixin fins que estiguin daurades, i les reservem.
A part, agafem els talls de prèssec, els espolsem amb sucre, els reguem amb un raig de conyac i els enfornem a 180º, fins que estiguin tous, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb una mica de llard i un rajolí d'oli, sofregim lànec tallat a trossos regulars, salpebrats.
Quan lànec és una mica daurat, afegim: la ceba picolada, el llorer, els alls aixafats i el sofregit de tomàquet. Quan tot plegat és mig fregit, afegim un got de vi ranci, i cobrim l'anec amb brou de pollastre.
Tot seguit, deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que l'ànec estigui gairebé cuit.
Seguidament, afegim: les boletes de patata i els pressecs, corregim de sal, deixem que s'acabi de coure, i ja ho tindrem a punt per treure-ho a taula en la mateixa cassola.
2h
Etiquetes: Cuina d'hivern-Cuina per les festes La cuina de l'ànec Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2351 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.