Platillo de manetes de porc estofades amb cols de brussel·les i gírgoles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Tres manetes de porc tallades en quatre trossos cada una
  • 500 grams de cols de brussel·les congelades
  • 500 grams de gírgoles
  • Una ceba picolada
  • Aigua
  • Un brot de julivert
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Pebre negre en grans
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Quatre alls pelats
  • Dues fulles de llorer
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi ranci
  • Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Un cassó gran
Una paella gran
Un plat de fusta
Un colador fí
Un bufador
Batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, sal, una branca d'api, mitja ceba pelada, una fulla de llorer i un grapat de grans de pebre negre, fiquem a coure les manetes de porc tallades en quatre trossos cadascuna i netejades amb el bufador per treure els pels que puguin tenir.
Quan ja són cuites, les reservem tot colant el brou amb un colador fí, i el reservem.
A part, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, coem les cols de brussel·les tallades en dues meitats, i quan són cuites al "dente" les reservem.
Tot seguit, en una paella amb dos cullerots de picada d'all i julivert, sofregim les gírgoles salpebrades, tallades a juliana d'un dit d'ample uns cinc minuts i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats i la fulla de llorer. Tot seguit, afegim el sofregit de tomàquet i el got de vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots del brou de coure les manetes i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, afegim les manetes de porc, les gírgoles i les cols i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2534 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: