Platillo de manetes de porc estofades amb cols de brussel·les i gírgoles
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres manetes de porc tallades en quatre trossos cada una
- 500 grams de cols de brussel·les congelades
- 500 grams de gírgoles
- Una ceba picolada
- Aigua
- Un brot de julivert
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pebre negre en grans
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Quatre alls pelats
- Dues fulles de llorer
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Un cassó gran
Una paella gran
Un plat de fusta
Un colador fí
Un bufador
Batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, sal, una branca d'api, mitja ceba pelada, una fulla de llorer i un grapat de grans de pebre negre, fiquem a coure les manetes de porc tallades en quatre trossos cadascuna i netejades amb el bufador per treure els pels que puguin tenir.
Quan ja són cuites, les reservem tot colant el brou amb un colador fí, i el reservem.
A part, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, coem les cols de brussel·les tallades en dues meitats, i quan són cuites al "dente" les reservem.
Tot seguit, en una paella amb dos cullerots de picada d'all i julivert, sofregim les gírgoles salpebrades, tallades a juliana d'un dit d'ample uns cinc minuts i les reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats i la fulla de llorer. Tot seguit, afegim el sofregit de tomàquet i el got de vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots del brou de coure les manetes i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, afegim les manetes de porc, les gírgoles i les cols i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina d'hivern La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2383 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.