Coca de calçots amb la seva salseta, formatge brie i carxofa
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
Pels calçots arrebossats:
- 3 calçots per persona
- Un ou
- Pa torrat
- Farina
- Salsa de calçots casolana
- Formatge brie
- Opcional: Afegir al plat carxofa fregida tallada molt prima.
Per la coca:
- 150 g de farina
- 10 g de llevat de pa
- Un xic de sucre
- 1/2 cullerada petita de sal
- 10 g de sagí
- 1/2 gotet d'oli d'oliva
- 1/2 gotet d'aigua
- 2 cullerades petites de mantega en pomada
2 racions
Elaboració
Dels calçots:
Netegem bé els calçots i els hi treiem només la capa que té la sorra, aquella que és més dura. Tallem els calçots en dos o tres trossos. Els coem al micrones, uns 3 minuts.
Un cop cuits, els enfarinem lleugerament, després els passem per l'ou batut i finalment pel pa torrat. Coem novament els calçots en una paella amb oli abundant, ben calent, com a molt 2 o 3 minuts. Posem els calçots (un cop arrebossats) sobre paper de cuina per eliminar l'excés d'oli. Els reservem.
De la coca:
En un bol gran anem afegint els ingredients de la coca i els pastem fins a aconseguir una massa modelable.
La partim en quatre boles, la posem en un recipient i la tapem amb un drap, deixant que reposi durant una hora.
En una taula enfarinada aplanarem la massa en la forma desitjada.
Posem el forn a 180 º i quan ja estigui calent coem les coques, sobre paper de forn, uns 15 minuts.
Per acabar el plat i emplatar:
Tallem els calçots arrebossats en trossets d’uns 3 cm, els posem sobre la coca, amb làmines de formatge brie per sobre, que els cobreixin . Ho posem al gratinador uns 2 minuts . A part hi posem una mica de salsa de calçots. Opcional: Afegir al plat carxofa fregida tallada molt prima.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2424 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.