Platillo de xai amb carxofes i favetes babi
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 300 grams de carxofes congelades
- 300 grams de favetes petites congelades
- Un quilo de trossos de xai variats (braons, coll i pit)
- Aigua
- Dos brots de julivert
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Tres fulles de llorer
- Una branca d'api tallada en dos trossos
- Un got de vi ranci
- Tres cullerots de brou de pollastre casolà
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Dos cassons grans
Un plat de fusta
Uns estalvis
Elaboració
Primerament en un cassó amb: aigua, sal, un brot de julivert, una fulla de llorer i un tros d'api, coem les carxofes fins que són cuites al "dente" i les reservem.
Tot seguit en un altre cassó amb: aigua, sal, un brot de julivert, una fulla de llorer i un tros d'api, coem les favetes i quan són cuites al "dente" les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els talls de xai salpebrats fins que estan ben enrossits, i tot seguit hi afegim: la ceba picolada, una fulla de llorer i els alls aixafats.
Seguidament, afegim el sofregit de tomàquet i un got de vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el brou de pollastre, fiquem el foc baix i deixem que cogui tot plegat, fins que la carn estigui gairebé cuita.
Seguidament, afegim les carxofes i les faves escorregudes, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que la carn sigui ben tendre, i ja ho podrem servir-ho a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1606 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.