Pop a la Gallega o "Pulpo a Feira"
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Galicia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pop gran d'uns tres o quatre quilos aproximadament
- Aigua
- Una branca d'api
- Dues fulles de llorer
- Mitja ceba pelada
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre vermell picant
8 racions
Utensilis
Una olla gran (si pot ser de coure com fan els Gallecs, millor)
Quatre plats de fusta (un plat per a dues persones)
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, ficarem una olla gran al foc, amb: aigua, l'api, el llorer i la ceba.
Quan l'aigua ja bull, posem el pop durant 15 segons, els traiem quinze segons i això, ho farem fins a tres vegades, i l'ultima vegada ja deixarem el pop a dintre l'olla perquè es cogui.
Aquesta operació, la fem perquè el pop quedi tendre, i així no caldrà ni congelar-lo ni pegar-li cops de cap mena.
Quan veiem que el pop ja és tendre, el traiem de l'olla i deixem que refredi.
Seguidament, amb l'ajuda d'un ganivet per filetejar, anem tallant el pop en rodanxes una mica amples i anem omplint el plat de fusta fins que estigui ben cobert de pop.
Això ho fem amb els quatre plats de fusta que hem de preparar.
Seguidament, espolsem els plats amb una mica de sal i amb pebre vermell picant.
Ja per acabar el plat, el reguem amb força oli d'oliva, i ja podrem servir els plats a taula.
1h 30min
Notes
Des de fa molts segles, els Gallecs fan aquest plat d'una manera molt senzilla, peró ara, molts llocs, han inventat la moda de posar-hi un llit de patates bullides a sota, tot per estalviar-se de ficar més pop i així fer més negoci. Crec que és una llastima "prostituir" la cuina d'aquesta manera, no creieu?.
!!Fem-la com l'han fet els Gallecs tota la vida!!.
Etiquetes: Cuina marinera La cuina del pop Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3361 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.