Pop a la Gallega o "Pulpo a Feira"

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Galicia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un pop gran d'uns tres o quatre quilos aproximadament
  • Aigua
  • Una branca d'api
  • Dues fulles de llorer
  • Mitja ceba pelada
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre vermell picant

8 racions

Utensilis

Una olla gran (si pot ser de coure com fan els Gallecs, millor)
Quatre plats de fusta (un plat per a dues persones)
Una aranya de filferro

Elaboració

Primerament, ficarem una olla gran al foc, amb: aigua, l'api, el llorer i la ceba.
Quan l'aigua ja bull, posem el pop durant 15 segons, els traiem quinze segons i això, ho farem fins a tres vegades, i l'ultima vegada ja deixarem el pop a dintre l'olla perquè es cogui.
Aquesta operació, la fem perquè el pop quedi tendre, i així no caldrà ni congelar-lo ni pegar-li cops de cap mena.
Quan veiem que el pop ja és tendre, el traiem de l'olla i deixem que refredi.
Seguidament, amb l'ajuda d'un ganivet per filetejar, anem tallant el pop en rodanxes una mica amples i anem omplint el plat de fusta fins que estigui ben cobert de pop.
Això ho fem amb els quatre plats de fusta que hem de preparar.
Seguidament, espolsem els plats amb una mica de sal i amb pebre vermell picant.
Ja per acabar el plat, el reguem amb força oli d'oliva, i ja podrem servir els plats a taula.

1h 30min

Notes

Des de fa molts segles, els Gallecs fan aquest plat d'una manera molt senzilla, peró ara, molts llocs, han inventat la moda de posar-hi un llit de patates bullides a sota, tot per estalviar-se de ficar més pop i així fer més negoci. Crec que és una llastima "prostituir" la cuina d'aquesta manera, no creieu?.
!!Fem-la com l'han fet els Gallecs tota la vida!!.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3361 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
Hola. Amic Quim crec que té tota la raó, com es servia abans era més tipic, que com el serveixen ara
Monika Anna Kunz diu:
Com a alemanya que no en sap res, a mi m'agrada el plat amb les patates.Trobo que van bé junts els pops i les patates. Ho vaig coneixer no pas en un restaurant, però a casa on un amic català me'l va ensenyar. ...em pregunto, si no hi ha patates, és accompanyat de pa normalment?
Ah, i per cert hi vam posar pebre vermell fumat, com que no suporto bé el pebre picant.
Sóc molt contenta haver trobat aquest perfil, i si no tinc idea què cuinar, penso, ah... a veure que proposa en Quim :))
Així que vull aprofitar per dir-vos les gràcies per compartir les vostres receptes!
Quim Lleonart diu:
Amiga Monika, et voldria aconsellar que miris les següents receptes:
Pop ofegat amb allioli 3220
Popets a la marinera 3078
Popets a la llauna 9753
Com pots veure són receptes meves fetes amb pop, ja que veig que t'agraden les receptes amb pops.
Rep una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: