Calamars d’Arenys a la planxa amb fesols de l'ull negre o escurçatites
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 g de mongetes de la varietat, ull negre o escurçatites comprades cuites en una tenda especialitzada en coure llegums
- Uns 8 o 10 calamars petits frescos d’Arenys que a la peixateria ens han netejat per fer a la planxa
- Oli d’oliva suau i verge extra
- Sal
2 racions
Elaboració
Passem els calamars per aigua i els eixugem. Posem una paella tipus planxa, al foc amb una mica d’oli d’oliva suau. Quan l’oli està calent, hi posem els calamars amb les potes. Deixem coure uns 3 o 4 minuts per costat i al final, hi posem una mica de sal (així queden tendres). En una paella, amb una mica d’oli d’oliva suau, saltem les mongetes de l'ull negre o escurçatites, uns 5 minuts. Emplatem els calamars amb les mongetes al costat, i hi tirem un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Ja es pot servir el plat.
20min
Notes
Anècdota: el nom de escurçatites de les mongetes, és perquè durant la Guerra Civil, els soldats menjaven aquesta varietat de mongetes però les feien coure posant “bromur” a l’aigua, l’acció del “bromur” fa que els homes no tinguin fogots sexuals.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3963 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.